Vágólapra másolva!
A Központi Statisztikai Hivatal előzetes adatai szerint júliusban 2,2 százalékkal nőtt az ipari termelés júniushoz képest, viszont változatlan maradt az egy évvel ezelőtti értékhez viszonyítva. Júniusban még 6,6 százalékos havi, és 0,4 százalékos éves növekedést regisztráltak.
Vágólapra másolva!

Az ipari termelés az előzetes, szezonálisan és munkanap tényezővel kiigazított adatok szerint 2,2 százalékkal nőtt júliusban júniushoz képest, és nem változott az egy évvel korábbihoz viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden.

Kiigazítatlan adatok szerint az éves növekedés 3,3 százalék volt júliusban. Az első hét hónapban a termelés 6,8 százalékkal nőtt a bázisidőszakhoz képest.

Az ipari termelés júniusban a szezonálisan és munkanap-korrekcióval kiigazított, végleges adatok szerint 6,6 százalékkal csökkent májushoz, és 0,4 százalékkal az egy évvel korábbi szinthez képest.

Tavaly júliusban az ipari termelés volumene a szezonálisan és munkanap-korrekcióval is kiigazított, végleges adatok szerint 1,4 százalékkal maradt el a júniusitól és 20,5 százalékkal haladta meg a tavaly júliusi szintet.

(MTI)