Leépít a Danubius

2001.10.01. 17:10

Az idegenforgalomban egyre inkább kiéleződő verseny eredményeképpen a Danubius szállodalánc tíz százalékos létszámleépítésre szánta rá magát. Az elbocsátásokra a következő pár hónapban kerül sor.

Egyrészt az idegenforgalomra egyre jobban jellemző kiélezett verseny, másrészt a világméretű recessziótól való félelem miatt a Danubius magyarországi szállodalánc elbocsátja 4500 alkalmazottjának tíz százalékát - mondta Bernard Schreier, a társaság elnöke.

A létszámleépítés költségcsökkenést eredményez, melynek az a célja, hogy a társaság év végére elérje a legalább 3 milliárd forintos adózás előtti eredményt. Az első félévben az adózás előtti profit 1,579 milliárd forint volt, ami felülmúlta az elemzői várakozásokat. A társaság azonban tart attól, hogy Magyarországot is eléri a világméretű recesszió, a gazdasági lassulás árthat a Danubius második félévi eredményeinek.

A Danubius további terjeszkedést vett tervbe azon közép-európai országokban, ahol a telített magyar szállodapiaccal ellentétben nincs számottevő verseny, és van növekedési lehetőség.

(MTI)

Ajánlat: 

Danubius

Korábban:

A Danubius kezében Szovátafürdő

A vártnál jobb a Danubius első fél évi eredménye