A BMW volt elnöke kerül a Volkswagen élére

Vágólapra másolva!
A Volkswagen AG (VW) felügyelőbizottsága pénteken vezérigazgatóvá választotta Bernd Pischetsriedert, a BMW volt főnökét - közölte a társaság. Az új vezér jövő év áprilisában veszi át a stafétabotot Ferdinand Piechtől, az autókonszern eddigi elnökétől.
Vágólapra másolva!

Az 53 éves Pischetsrieder jövő április 17-én veszi át a Volkswagen-csoport vezetését. Elődjét és eddigi vetélytársát, Ferdinand Piechet a következő közgyűlésen jövő április 16-án - amely mellesleg Piech születésnapja - felügyelőbizottsági tagnak (a szóbeszéd szerint fb elnöknek) fogják jelölni - olvasható a közleményben.

A vezetőváltás izgalmas pillanatban következik, a csoport közel tíz éve a legnagyobb európai autógyártó, újabban azonban a sarkában van a jelentős szerkezeti átalakítást végrehajtó Ford. Pischetsrieder karrierjén van egy csúnya folt: korábban felelőssé tették a Rover-kalandért. A BMW a brit autógyár megvásárlása után képtel volt nyereséget kihozni belőle, és a veszteségek elől menekülve végül kénytelen volt szinte ingyen túladni rajta. Ezért Pischetsriedert 1999-ben elbocsátották a BMW-től.

Pischetsrieder mostanáig a Seatért és a minőségbiztosításért felelős igazgatótanácsi tag volt a Volkswagennél. Megválasztása után Pischetsrieder a Bild bulvárlapnak úgy nyilatkozott: "A vásárlók hangja vagyok a cégnél."

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: