Nem lesz benzináremelés

Vágólapra másolva!
A kőolaj és kőolajtermék-piacok a keddi hirtelen emelkedést követően megnyugodni látszanak, ezért nem várható a motorbenzin és gázolaj árak komolyabb áremelkedése - mondta el szerdán Geszti László, a Mol ügyvezető igazgatója.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi piacokon a termékárak már majdnem visszaálltak a keddi terrortámadás-sorozatot megelőző szintre. A világpiaci árak mostani állása csak 1,5 forint áremelkedést indokolna. A termékárak azonban már a tragédiát megelőző pár hét alatt is emelkedtek, ami a benzineknél 2-3 forintos, a gázolajnál egy forintos emelést eredményezhet. Az emelésről a Mol szokásos hétfői ülésén dönt.

Geszti elmondta: a benzinárak az év végéig a jelenlegi árszinten fognak mozogni, ugyanakkor a gázolaj esetében - az év végi szokásoknak megfelelően - kismértékű áremelkedés várható. Az ügyvezető igazgató nem tartja valószínűnek, hogy a gázolaj elérje a korábban becsült 230 forintos literenkénti árat.

A magyar olajcég meglátása szerint nem várható a világpiaci árak emelkedése, csak ha az Egyesült Államok válaszcsapása érinteni fogja valamelyik kőolajtermelő országot.

(MTI)

Ajánlat:

(2001. szeptember 11.)