Tizenötmilliárd dollár lesz a biztosítás

Vágólapra másolva!
A keddi terroristatámadás-sorozat kárvallottjai, globális szinten akár 15 milliárd dolláros kártérítési igényt is támaszthatnak a biztosítótársaságokkal szemben - közölte szerdán a Moody´s hitelminősítő intézet. Ez lesz a valaha igényelt legnagyobb, emberi tevékenység okozta biztosítási kárösszeg.
Vágólapra másolva!

A Moody`s Investors Service felmérése szerint 10-15 milliárd dollár között lesz a keddi Egyesült Államokbeli támadások okozta kárigény. Ez jóval több annál a 6 milliárd dollárnál, amit a svájci Swiss Re viszontbiztosító közölt.

A legnagyobb kárigény a Világkereskedelmi Központ (WTC) két összedőlt tornya után várható. Ennek összege 750 millió dollár felett lesz. Az American Airlines és a United Airlines légitársaságok összesen 266 utast és négy repülőgépet vesztett. Ezek biztosítási összege még nem ismert.

A várható hatalmas biztosítási igények a befektetőket is reakcióra serkentették. Szerda délután a Munich Re, a világ legnagyobb viszontbiztosítója a keddi 16 százalékos esést újabb 5,04 százalékos veszteséggel megtoldva 218,86 eurón zárt Frankfurtban. Az Allianz papírja, amely előző nap 14 százalékkal esett, szerdán további 3,77 százalékot vesztett.

(MTI)

Ajánlat: