Jászberényben befektetéseket remélnek a Gripenektől

Vágólapra másolva!
Jászberényben - ahol a svéd Electrolux vállalat egyik legfontosabb magyarországi bázisa található -  munkát és befektetéseket várnak a Gripen vadászgépek tervezett bérlésétől. Takács János, az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. igazgatója szerint a repülőkért fizetendő 130-140 milliárd forint mintegy 30 százaléka jelenik meg befektetésként Magyarországon.  
Vágólapra másolva!

A svéd Gripen vadászrepülőgépek tervezett magyar bérletétől munkát, befektetéseket remélnek Jászberényben, ahol az észak-európai ország egyik cége, az Electrolux komoly gépgyártó bázissal rendelkezik - nyilatkozta kedden Takács János, a Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. vezérigazgatója.

A cégvezető hangsúlyozta: a megállapodásban kilátásba helyezett svéd befektetések egy részére mindenképen számítanak Jászberényben.

A vezérigazgató véleménye szerint a Gripenekért kifizetendő mintegy 130-140 milliárd forint várhatóan 30 százaléka, mintegy 40 milliárd forint jelenik meg befektetésként Magyarországon.

Takács János kiemelte: az Electrolux hazai cégei többek között azért is pályázhatnak jó eséllyel a fejlesztésekre, mert a Gripeneket gyártó Saab, valamint az Electrolux egyaránt a Wallenberg csoport részei.

(MTI)

Ajánlat:

Electrolux

Gripen