Visszavetheti más bevásárló központok forgalmát a Mammut II.

Vágólapra másolva!
Átadták a Mammut II. bevásárló- és szórakoztató központot péntek kora délután. A 10 milliárd forintos beruházással megépült új létesítményt vegyes lelkesedéssel fogadták az üzleti élet szereplői, a többség szerint az új hely más bevásárló központok forgalmát rövid időre visszavetheti, a kezdeti kíváncsiság után azonban visszaállhat a normális üzletmenet.
Vágólapra másolva!

A Mammut II. finanszírozásához az Eurohypo AG. vezetésével a Deutsche Bank és a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. konzorciumot hozott létre, amely 100 millió márka hitelt nyújtott. A tulajdonosok 15-20 év közötti megtérüléssel számolnak. Az üzletközpont bérlői 5 milliárd forintot fordítottak üzleteikre.

Az épületegyüttes egyaránt szolgál kereskedelmi és kulturális célokat, bowlingpálya, mozi, multimédiás és egészségmegőrző központ található benne.

Az új létesítmény átadásával a Mammut I-II. bevásárló- és szórakoztatóközpontban több mint 55 ezer négyzetméter bérbeadható területet és 1200 parkolóhelyet alakítottak ki. A nyitás előtt minden üzlethelyiség bérlőre talált.

Vegyesen fogadtaták az Üzleti Negyed által megkérdezett üzletekben az új létesítményt. A Dunaplazának néhány százalékos visszaesést jelenthet az új konkurens, ám a kezdeti kíváncsiság lelohadása után visszaállhat a "normális" forgalom - nyilatkozta az üzemeltetés egyik vezetője. Úgy tűnik, hogy Magyarországon is egyre inkább elterjednek a regionális szerepbe kényszerülő bevásárlóközpontok - tette hozzá a szakember.

Ezzel szemben a Budagyöngye bevásárlóközpont egyik bérlője felháborodásának adott hangot. Szerinte Magyarország abnormális hely, ahol a fizetőképes kereslet növekedését messze túlszárnyalja az újonnan nyitott bevásárlóközpontok száma.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Mammut