A Cisco egyetért a negyedéves elemzői várakozásokkal

Vágólapra másolva!
Az amerikai Cisco Systems és a piaci elemzők is egyaránt részvényenkénti 2 centes nyereséget várnak a cég 2001-2002-es pénzügyi évének októberrel záruló első negyedévére. John Chambers, a Cisco elnöke elmondta, hogy a szeptember 11-i terrorakciók után csak kis mértékben estek vissza az eladások, azóta pedig a korábbi szintre álltak vissza.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Cisco Systems Inc. információ-technológiai óriáscég egyetért a 2001/2002-es pénzügyi év első negyedére vonatkozó elemzői profit- és eladási prognózisokkal.

Elemzők átlagosan részvényenkénti 2 dollárcent profitot várnak az októberrel záruló első üzleti negyedévéről - mondta John Chambers cégelnök egy befektetési konferencián.

A Cisco eladásai csak kis mértékben estek vissza az Egyesült Államokat szeptember 11-én ért támadások után, és azóta ismét a korábbi szintre emelkedtek - tette hozzá. Az első negyedévi eladásokra vonatkozó elemzői prognózis 4,16 milliárd dollár. Augusztusban a Cisco a várható árbevételét 4,1-4,3 milliárd dollár közé tette.

A Cisco részvényei szerdán a Nasdaqon 21,5 százalékos emelkedéssel 13,95 dolláron zártak, és egyúttal a nap legnagyobb forgalmú részvényei voltak.

(MTI)

Ajánlat:

Cisco Systems