Már termel a Richter Oroszországban

Vágólapra másolva!
A Richter oroszországi gyárában a napokban már beindult a tablettázás, igaz a termelés kicsit csúszott a hosszas, orosz engedélyezési eljárások miatt.
Vágólapra másolva!

Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója, a Tőzsdefórum internetes újság fórumán szerdán többek között arról beszélt, hogy orosz leányvállalatuk, a Farmograd termelésének beindításánál kisebb csúszás volt, mert az engedélyeztetés Oroszországban a vártnál sokkal lassabban történt meg. Az üzem hivatalos megnyitója a jövő héten lesz.

A Farmograd a Richter 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, amelyet zöldmezős beruházásként hozott létre Moszkvától mintegy 100 kilométerre. A Farmograd csomagoló üzeme idén áprilisban kezdte meg működését.

A részben állami tulajdonban lévő Richter oroszországi exportja 2000-ben 52,9 millió dollár volt, az idén az első félévében pedig 32,4 millió dollár. Ezzel együtt a teljes FÁK-piaci kivitel 2000-ben 72,3 millió dollár, idén az első hat hónapban 43,4 millió dollár volt.

A vezérigazgató azt is kifejtette, hogy a elegendő pénzük van arra, hogy egy lengyelországi akvizíciót megvalósítsanak. Jelenleg ugyanis tárgyalások folynak a lenygelországi Polfa GZF többségi részvénypakettjének megszerzéséről. A tranzakció kedvező esetben is csak legkorábban december végén fejeződhet be.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Richter