Vágólapra másolva!
Elutasította az amerikai Legfelsőbb Bíróság a Microsoft fellebbezését a kormány elleni antitröszt perben, melyben újra kívánta tárgyaltatni perének azt a szakaszát, amelyben Thomas Jackson bíró ítélkezett.
Vágólapra másolva!

A bíróság így helyben hagyta korábbi ítéletet, mely szerint a Microsoft visszaélt piaci erőfölényével, amikor a Windows operációs rendszerbe integrálta az Internet Explorer böngészőprogramot - tudósított az e-Broker.

A per korábbi szakaszában Jackson bírót - és ítéletének azt a részét, melyben a feldarabolást írt elő a Microsoft számára - eltávolították, viszont megerősítették azt az ítéletét, melyben Jackson kimondta, hogy a Microsoft operációs rendszerével versenyt korlátoz. Amennyiben a Microsoft javára döntöttek volna ma, akkor a három éves pert a legelejéről kellett volna újra kezdeni, illetve az egyeztető tárgyalásokon is jobb pozíciót szerzett volna a cég.

Az egyeztető tárgyalások határideje november másodika. Amennyiben addig nem sikerül megállapodniuk a feleknek, úgy a bírónő által már előre kijelölt március 3-án kezdődnek a meghallgatások.

A részvény a hír következtében 3 százalékot esett.

(Üzleti Negyed)

Korábban:

Mégis egyben maradhat a Microsoft?
(2001. szeptember 7.)