A vártnál nagyobb a Philips vesztesége

Vágólapra másolva!
A holland Royal Philips Electronics NV, Európa legnagyobb szórakoztató-elektronikai termékeket gyártó nagyvállalata kedden bejelentette, hogy az idei harmadik negyedévben a vártnál nagyobb veszteséget szenvedett el, elsősorban a tévékészülékei és mobiltelefonjai iránt lecsökkent kereslet következményeként.
Vágólapra másolva!

A Philips a júliustól szeptemberig tartó időszakban egyszeri költségek nélkül 453 millió euró - mintegy 411 millió dollár - veszteséget könyvelhetett el, szemben a tavalyi év hasonló időszakában elért 771 millió eurós profittal. A Bloomberg által megkérdezett elemzők átlagosan 354 millió eurós veszteséget valószínűsítettek a harmadik negyedévre - írja a Bloomberg hírügynökség.

A cég a negyedik negyedévre 200-250 millió eurós veszteséget vár, korábban pedig bejelentette, hogy több mint 10 ezer dolgozóját elküldi még az idei év folyamán.

Az eladások 23 százalékkal 7,19 milliárd euróra csökkentek ebben az időszakban, és a televíziók, félvezetők, monitorok gyártásával foglalkozó részlegek egyike sem termelt profitot - közölte a vállalat. Az említett részlegek egyébként a Philips eladásainak 55 százalékát teljesítették a harmadik negyedévben.

A Philips részvényeinek árfolyama a bejelentés hatására 3 százalékkal 22,50 euróra estek a keddi nyitásban az amszetrdami értéktőzsdén. A cég papírjai idén eddig 41 százalékot veszítettek értékükből.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Philips