Újabb 8 ezres elbocsátás a Fordnál

Vágólapra másolva!
A Ford autógyártó hétfői lapértesülések szerint megválik 8 ezer vezető beosztású dolgozójától. A leépítés révén - amelyet egyelőre nem erősítettek meg - 1 milliárd dolláros költségcsökkentsét remél a vállalat. Az intézkedést részét képezi a Ford észak-amerikai tevékenységeinek átszervezésére irányuló erőfeszítéseknek. 
Vágólapra másolva!

Az amerikai Ford Motor Company a vezető beosztású dolgozók 20 százalékát - mintegy 8 ezer embert - érintő leépítést tervez, az észak-amerikai tevékenységek átszervezésének részeként - írja hétfői sajtóértesülésekre hivatkozva a CNNmoney.

A dearborni központú vállalat 1 milliárd dolláros megtakarítást remél az elbocsátásoktól, amelyeket egyébként a Financial Times internetes kiadása értesülései szerint az év végén jelentenek be. Anne Marie Gitari, a Ford szóvivője nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

A szóvivő elmondta, hogy az észak-amerikai működést érintő átszervezéseket csak január közepe táján jelenti be a vállalat - közölte Gitari.

Mint ismeretes, a múlt héten a Ford korábbi vezérigazgatóját Jac Nasser Bill Ford váltotta fel, akinek személyében 1979 óta először kerül a legendás család egy sarja a társaság élére. A világ második legnagyobb autógyártója egyébként már korábban bejelentette, hogy tervei szerint 4-5 ezer tisztségviselőjét is elküldi.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Ford Motor Company

Korábban:

A Magyarországon eladott Fordokat nem érinti a visszahívás
(2001. november 5.)

Több mint egymillió autót hív vissza a Ford
(2001. október 31.)

Újra Ford a Ford élén
(2001. október 30.)