A legolcsóbb biztosítás a nyerő, a szőke nő mosolya csak harmadik

Vágólapra másolva!
Az Üzleti Negyed Kötelező 2002 rovatában arról faggattuk olvasóinkat, milyen szempontok alapján választanak biztosítót. A válaszadók öt lehetőség közül választhattak. A legtöbb szavazó a kategóriájában legolcsóbb kötelezőt igyekszik kiválasztani, a válaszadók több mint tíz százalékát viszont a biztosítás ügynök hajszíne és mosolya győzte meg a szerződéskötés szükségességéről.
Vágólapra másolva!

Az Üzleti Negyed kéthetes periódusban vizsgálta, hogy az autósok milyen szempontok alapján választanak társaságot a kötelező felelősségbiztosítás megkötésénél. A kérdésekre érkezett válaszokat összesítve elmondhatjuk, hogy a többség - a válaszadók közel 45 százaléka - a lehető legolcsóbb biztosítást, illetve biztosítót igyekezett kiválasztani, és meggyőződése, hogy ez sikerült is neki. A válaszadók valamivel több, mint egynegyede kényszerhelyzetben volt a szerződés megkötésékor, azaz valamilyen okból kifolyólag - például lízinggépjármű esetén a finanszírozó társaság előírta, hol kell megkötni a biztosítást - nem választhatott szabadon a társaságok között.

12,6 százalékkal a harmadik legnépesebb csoportba aktív olvasóink azon része tartozik, akik a biztosítási termék részleteivel kevésbé, a szerződéskötés katalizátorának tűnő biztosítási ügynökkel, annak hajszínével és mosolyával azonban annál inkább foglalkozik.

A választási kritériumok között jelentős szerepe van az üzletkötő havernak, ők a válaszadók szerint a biztosításkötések mintegy tíz százalékához járulnak hozzá, a szavazók maradék 6,6 százalékának "valaki ajánlotta" a később megkötött biztosítást.

Az eredmények némileg eltérnek a korábban közzétett- az egész biztosítási szektort érintő - adatoktól, ahol az ár csupán a harmadik legfontosabb szempont volt. Összességében azonban elmondható, hogy az ügyfelek azokat az olcsó biztosításokat kedvelik, melyeket kellemes külsejű vagy a biztosítottal haveri viszonyban lévő üzletkötő ajánlott.

Van üzletkötő haverom

9.9 %

A legolcsóbb lett a nyerő

44.9 %

Valaki ajánlotta

6.6 %

Kényszerválasztás volt

26.0 %

Egy szőke nő becsöngetett és rám mosolygott

12.6 %

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Kötelező 2002
(az Üzleti Negyed rovata)