Súlyosan veszteséges a Siemens

Vágólapra másolva!
A fejlett technológiai szektor pangása és a problémás részlegek átszervezése milliárdos veszteséget okozott a szeptemberrel zárult pénzügyi év utolsó negyedében a német Siemens konszernnek.A konszern nettó vesztesége 1,1 milliárd euró volt az üzleti év utolsó három hónapjában az egy évvel korábbi 562 millió eurós nyereség helyett. A veszteség nagyobb volt, mint amire elemzők előzetesen számítottak.
Vágólapra másolva!

A Siemens rendkívüli tételek és leírások előtti működési profitja - az Infineon nélkül - 2,8 milliárdról 3,2 milliárd euróra emelkedett. Az üzleti év egészében a Siemens nettó nyeresége drasztikusan, 8,9 milliárd euróról 2,1 milliárd euróra esett vissza. A kamatok, adók és amortizáció előtti működési profit a veszteséges memórialapka-gyártó Infineon nélkül 2,8 milliárd euróról 1,3 milliárd euróra csökkent. A konszern forgalma - az Infineon nélkül - ugyanakkor 15 százalékkal 82,3 milliárd euróra nőtt. A félvezetőgyártó leányvállalatot is beszámítva az árbevétel 12 százalékkal 87 milliárd euróra emelkedett.

A rossz eredmény ellenére a Siemens papírja szerda délután 9,05 százalékkal 63,03 euróra drágult a frankfurti értéktőzsdén, mert a befektetők szerint a jelenlegi mélypontról csak felfelé vezethet az út, s a cég maga is derűlátó működésiprofit-előrejelzést adott a következő pénzügyi évre.

(MTI)

Ajánlat:

Siemens