Megindult az ország legnagyobb fürdőberuházása

Vágólapra másolva!
A kivitelezői szerződés aláírásával csütörtökön Sárváron megkezdődött az ország legnagyobb fürdőberuházása, amelynek összköltsége meghaladja a 4,2 milliárd forintot. A fejlesztéshez a város a Széchenyi terv keretében 1 milliárd forint támogatást nyert el.
Vágólapra másolva!

Az aláírást követő sajtótájékoztatón Dénes Tibor, Sárvár polgármestere elmondta: a kivitelezői megbízást közbeszerzési pályázaton hét pályázó közül a Zalai Általános Építési Vállalkozó Rt. (ZÁÉV) nyerte el. A ZÁÉV Rt. a munkához megfelelő referenciákkal rendelkezik: Zalakaros és Hévíz gyógyfürdőinek építésében is részt vett.

A beruházás során 11 ezer négyzetméteres területen 8 fürdőmedencét, szaunát, gőzfürdőt és éttermet építenek meg. A fürdőkomplexumot két szakaszban, a jövő év végéig tervezik átadni. Dénes hozzátette: a város mint beruházó további pályázatot nyújt be a Széchenyi terv keretében, amelytől még egymilliárd forint állami támogatás elnyerését remélik a beruházás második szakaszához.

Sárváron jelenleg évente kétezer vendég keresi fel a gyógyfürdőt, az új fürdőkomplexum megnyitása után a vendéglétszám megduplázódására, majd megháromszorozódására számítanak. A régi gyógyfürdő a szakemberek szerint nem korszerűsíthető, nem lehet azt gazdaságosan bővíteni, ezért másféle hasznosítását tervezik.

Sárváron a fürdőfejlesztéshez kapcsolódóan feltétlenül szükség van az idegenforgalmi szálláshelyek bővítésére, hiszen a város ma még csupán 900 szállóvendég fogadására képes. A kapacitást - szakemberek szerint - néhány éven belül 2500 - 4000 ágyra kell emelni.

(MTI)