Kevesebbet von el az állam a szerencsejátékokból

Vágólapra másolva!
Az egyetlen szerencsés nyertes 1,1 milliárd forinttal lehet gazdagabb a hétvégén, a lottóhúzás után. A rekordnyeremény oka nemcsak az, hogy 19 hete senki nem találta el a nyerőszámokat, hanem az is, hogy az állam a szerencsejátékból származó bevételek egyre kisebb részét vonja el - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A lap beszámolója szerint a múlt héten, amikor még 1 milliárd forint volt a főnyeremény, összesen 7,5 millió szelvényt vásároltak. A Szerencsejáték Rt. várakozásai szerint most még nagyobb lesz az érdeklődés.

A nyeremény adómentes, vagyis a nyertes helyett a vállalat adózik. Tavaly a Szerencsejáték Rt. összesen 25 milliárd forintot fizetett be a költségvetésbe ilyen jogcímen.

A Világgazdaság összeállításából kiderül: a nyeremény nemcsak azért ilyen óriási, mert régen nem találtak telitalálatos szelvényt, hanem azért is, mert a játékosok által befizetett összeg egyre nagyobb része kerül vissza - nyeremény formájában - a szerencsésekhez. A hatos lottó bevételeinek 45, a skandináv lottóból befolyt összegnek pedig 50 százaléka jut vissza játékosokhoz, ami megfelel az uniós átlagnak; tavaly ez az arány még csak 34,5 százalékos volt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Szerencsejáték Rt.