PR-cégek a bin Laden vállalatért

2002.08.16. 11:07

Brit PR-cégektől kér segítséget a Bin Laden Group, a világ legkeresettebb terroristájának rokonsága által működtetett vállalatcsoport a cégnév tisztára mosásához.

A londoni WMC Communications pénteken azt közölte, hogy több más közönségkapcsolati tanácsadó mellett őket is megkereste a szaúdi központú konglomerátum, tanácsot kérve a vállalatot ért szégyenfolt eltávolításához.

A bin Laden-család több ízben is elítélte az Egyesült Államok ellen elkövetett szeptemberi merényletet, és sietett emlékeztetni az üzleti közvéleményt arra, hogy már évekkel korábban kitagadta a támadások értelmi szerzőjének tartott Oszama bin Ladent. Ennek ellenére a vállalatcsoport súlyos veszteségeket szenvedett a merényletek óta, és több cég megszakította vele a kapcsolatokat, annak ellenére, hogy nincs bizonyíték a közvetlen kapcsolatra a terroristavezér és a családi vállalkozás között.

A Bin Laden Group 5 milliárd dolláros vállalati értékével egyike a legnagyobb szaúdi cégeknek. Az udvarnak is szállít. Tevékenységi köre az út-, repülőtér- és szállodaépítéstől a távközlésen és a médián át a feldolgozóiparig terjed.

A londoni PR-cégek véleménye megoszlik a vállalat által követendő stratégiáról. Egyes tanácsadók szerint a bin Laden csoportnak egyszerűen nevet kellene változtatnia, mások azonban úgy vélik, hogy ez visszaüthet, és inkább azt javasolják, hogy a cégcsoport nyíltan tárja fel a valóságot.

(MTI)

Ajánlat:

Saudi Binladin Group

Korábban:

Partnerei magára hagyják a Bin Laden-vállalatot 
(2001. október 8.)

Bin Laden bankja európai sztárbankok ügyfele 
(2001. szeptember 27.)

A bin Laden-klán vállalatbirodalma 
(2001. szeptember 21.)