Döntött a főváros a jövő évi közszolgáltatási díjakról

Vágólapra másolva!
A főváros vezetése hétfőn döntött a közszolgáltatási díjak 2002. évi emelésének mértékéről. Eszerint a temetkezéssel kapcsolatos közszolgáltatási díjak 6 százalékkal, a szemétdíj 10,72 százalékkal, a kémények ellenőrzése és tisztítása pedig kéményenként 9 forinttal emelkedik.
Vágólapra másolva!

A temetkezéssel kapcsolatos közszolgáltatási díjak 6 százalékkal emelkednek jövőre, míg a társaság bevételeinek nagyobb részét adó temetkezési szolgáltatási díjak nem emelkednek - áll a főváros közleményében. A kabinet mai ülésén döntött a közszolgáltatási szemétdíj 2002. évi mértékéről is. Eszerint egy 110 literes kuka kiürítése a 241 forintról 267 forintra emelkedik január elsejével. A befolyó összegből a társaság 200 millió forintot a Hulladékhasznosító Mű rekonstrukciójára fordít.

2002. január 1.-től a kémények ellenőrzési, tisztítási és műszaki vizsgálati díja kéményenként 9 forinttal emelkedik.

A kabinet döntött a 48/1994 számú Fővárosi Közgyűlési Rendelet módosításáról is. A rendelet kimondja az ingatlanok és a közterületek tulajdonosainak és bérlőinek kötelezettségeit, és javaslatot tesz egy Fővárosi Téli Munkacsoport létrehozására, amely a rendkívüli időjárási viszonyok okozta feladatok ellátását biztosítja.

A kabinet elfogadta a nemrégiben közhasznú társasággá alakított Budapesti Turisztikai Hivatal záróbeszámolóját is.

(Üzleti Negyed)