Az ünnepi iszogatás 110 millió fontos kárt okoz a brit cégeknek

Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában közel 110 millió fontos veszteséget okoz a válallatoknak a karácsonyi ünnepeket követő betegszabadság-hullám. Egy friss brit elemzés szerint a szigetország egyes részeiben minden ötödik munkavállaló szabadnapot vesz ki az ünnepek után a túlzott alkoholfogyasztás miatt. Elsősorban a 35 év alatti férfiak viszik túlzásba a karácsonyi ivászatot, átlagosan 5 korsó sör vagy 11 pohár bor elfogyasztásával.
Vágólapra másolva!

Egy közelmúltban napvilágot látott elemzés szerint a karácsonyi partikon elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol és étel miatt Nagy-Britanniában közel kétmillió munkavállaló vesz ki szabadságot az ünnepek után. A karácsonyi másnaposság az elemzés készítőinek becslése szerint 110 millió fontjába kerül a brit vállalatoknak - írja a BBC.

A felmérés tanúsága szerint az ivászat miatti pihenőnapokat elsősorban a férfiak veszik igénybe, akik átlagosan öt korsó sört vagy 11 pohár bort fogyasztanak el a partikon. A 600 ember megkérdezésével készült felmérés kimutatta, hogy minden ötödik ember három, vagy annál több napot vesz ki a karácsonyi időszakban másnaposságra, vagy az ebből fakadó betegségre hivatkozva.

Leginkább a londoni és a dél-keleti városokban dolgozók jelentenek beteget ebben az időszakban, őket az északi városok munkavállalói követik. Az ország középső régiójában ugyanakkor csak minden ötvenedik dolgozó megy betegszabadságra karácsony után.

Dr. Doug Wright, a felmérést készítő csoport vezetője a BBC-nek elmondta, hogy a 35 év alatti munkavállalók esetében háromszor akkora az esély, hogy a vállalati partikon túl sok alkoholt fogyasztanak, mint az idősebb kollégáiknál. A karácsony Nagy-Britannia egyik legegészségtelenebb ünnepe - véli Dr. Wright.

(Üzleti Negyed)