Enyhülnek a Magyarországgal szembeni lengyel importkorlátozások

Vágólapra másolva!
Lengyelország 2002. január 1-től megszünteti a december 10-én búzára és feldolgozott paradicsomra bevezetett vámpótlék alkalmazását a meghatározott küszöbár alatti importárak esetében, amelyek jelentősen megnehezítették a magyar termékek lengyel piacra jutását.
Vágólapra másolva!

Major István, a Külügyminisztérium külgazdasági kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára megbeszélést folytatott Budapesten lengyel partnerével a lengyel részről alkalmazott agrárkereskedelmi korlátozások felszámolásáról. Az egyeztetésre azt követően került sor, hogy a magyar fél tiltakozott a CEFTA, illetve kétoldalú kötelezettségeket sértő lengyel intézkedésekkel szemben és arányos viszontintézkedéseket helyezett kilátásba.

A búza, paradicsompüré, sertéshús és baromfihús kedvezményes szállításainak korlátozásával kapcsolatban még fennálló vita rendezésére a lengyel fél 2002. január 15-ig juttatja el javaslatait Budapestre. Magyarország a lengyel válasz fényében hoz döntést esetleges további lépéseiről - áll a Külügyminisztérium közleményében.

[origo]