Görög vetélytársa lesz a MATÁV-nak Macedóniában

Vágólapra másolva!
A görög lapértesülések szerint az OTE távközlési vállalat rövidesen mobilszolgáltatási engedélyt kap Macedóniában, ahol az ország egyetlen mobilhálózatát a MakTel működteti. A MakTel 51 százalékát még 2000-ben a MATÁV szerezte meg. Az OTE többek között Albániában és Jugoszláviában is rendelkezik résztulajdonnal különböző mobilcégekben.
Vágólapra másolva!

A görög Hellenic Telecommunications Organization (OTE), Görögország legnagyobb távközlési szolgáltatója néhány héten belül mobilszolgáltatási engedélyt kap Macedóniában - írja a görög Imerisia című lap értesüléseire hivatkozva a Bloomberg hírügynökség.

Az OTE ügyvezető alelnöke, Georgiosz Szkarpelisz a lapnak úgy nyilatkozott, hogy az OTE 25 millió dolláros ajánlattal nyerte el a licencet. A brit Mint - amely szintén tett ajánlatot a mobiltenderre - bíróságon támadja meg a döntést, az alelnök reményei szerint sikertelenül. Az OTE jelenleg Albániában, Bulgáriában, Jugoszláviában és Romániában rendelkezik részesedéssel különböző mobilcégekben.

A MATÁV Rt. egyébként épp az OTE-val szemben pályázott sikeresen a macedón MakTel távközlési társaság 51 százalékára még 2000-ben. A MakTel üzemelteti Macedónia egyetlen mobilhálózatást is.

(Az [origo]-t és az Üzleti Negyedet kiadó Axelero Rt. is a MATÁV-csoport tagja - a szerk.)

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

MATÁV

OTE