Jók a kilátásai a kelet-európai bankszektornak

Vágólapra másolva!
A közelgő uniós csatlakozás a kelet-európai pénzügyi szektort is pozitívan érinti majd, pont ahogyan az Görögország esetében is megfigyelhető volt - nyilatkozta egy elemző a német Handelsblatt gazdasági napilapnak. A lap által megkérdezett elemzők szerint a hosszú távra tervező befektetőknek érdemes már most körülnézniük ezen a piacon.
Vágólapra másolva!

Az uniós csatlakozás tényét még aligha árazták be a kelet-európai bankok esetében, így a csatlakozás közeledtével jó esély van e papírok árfolyamának emelkedésére - nyilatkozta a lapnak Jürgen Kirsch a Griffin Capital Management elemzője.

A megkérdezett elemzők szerint a top banki részvények köz tartozik a magyar OTP Bank, a cseh Komercni Banka (a Société Générale társasága) és a Ceska Sporitelna (az osztrák Erste Bank cége), valamint a lengyel Pekao.

Grzegorz Skowonski a Société Générale Securities elemzője szerint a lengyel telekommunikációs cégek - például a Telekomunikacija Polska, valamint a lengyel IT-szektor - a Prokom Software és a ComputerLand is haszonélvezői lehetnek a közelgő csatlakozásnak. Hasonló előnyökkel indulnak egyéb szektorok exportorientált cégei is, ide tartozik pillanatnyilag a csomagolótechnikai Kety.

Az RZB Bank elemzője sikeres privatizáció esetén a nyerő részvények között említi a CEZ áramszolgáltatót is, valamint a Cesky Telekom telefontársaságot.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Befektetés
(az Üzleti Negyed rovata)