Továbbra is veszteséges az Infineon

Vágólapra másolva!
Negyedéves és éves összesítésben is veszteséges maradt Európa legnagyobb félvezetőgyártója, a német Infineon Technologies AG. A cég decemberrel zárult első negyedéről 1,03 milliárd euró bevételt jelentett hétfőn, amely 5 százalékos visszaesés az előző negyedévhez képest, és 38 százalékkal kevesebb, mint az előző pénzügyi év azonos időszakában.
Vágólapra másolva!

A bevételek visszaesését a félvezetők piacán tapasztalható nehézségekkel magyarázta a társaság. Az első negyedévben ugyanakkor megnőtt a mobil kommunikációs termékek iránti kereslet, nőtt a memóriaegységek ára és kiegyensúlyozott kereslet mutatkozik az autó és az ipari elektronika iránt, ami Ulrich Schumacher szerint biztató jel az elkövetkező pénzügyi évre.

A társaság működési vesztesége 564 millió euró volt, az előző negyedévi 882 millió euró veszteség után, de az eredmény messze elmarad az egy évvel azelőtti negyedév 446 millió eurós működési nyereségétől.

A nettó veszteség a pénzügyi év első negyedévében 331 millió euró volt, javult az előző negyedévi 523 millió eurós veszteséghez képest, de sokkal rosszabb az egy évvel korábbi negyedévnél, amikor 280 millió eurós tiszta nyereség volt.

Az elégedetlen frankfurti értéktőzsdén az Infineon 22,37 eurót ért hétfő délben, 4,4 százalékkal kevesebbet a pénteki zárónál, magával rántva az egész tőzsdét. Ugyancsak délben a DAX30 94,50 pontos veszteségben volt a pénteki 5122,23 pontos záráshoz képest.

(MTI)