Versenyhivatali vétó a Telekom-Liberty kábelüzletre

Vágólapra másolva!
A német Handelsblatt gazdasági lap információi szerint a német versenyhivatal még ezen a héten vétót emel a Deutsche Telekom (DT) televíziós kábelhálózatának 60 százalékát érintő Liberty-ügyletre.
Vágólapra másolva!

A lap értesülései szerint a versenyhivatal még ezen a héten eljuttatja a két társasághoz az adásvétel tiltásáról szóló határozatot, egyben jelzi is a cégeknek, milyen feltételek mellett tartja elképzelhetőnek a Liberty kábelpiacra történő belépését.

A mostani tiltás tehát nem jelenti egyértelműen az ügylet végét, a hivatal feltételeinek való megfeleléssel ugyanis már több esetben ütöttek nyélbe korábban a versenyhivatal által megvétózott üzletet. Ilyen eset volt legutóbb karácsonykor, a német kúthálózati és finomítói piacon történt egyesülés, melynek engedélyezését a felügyelet a kúthálózat egy részének értékesítéséhez kötötte. A feltételek teljesítése után végül egyesíthették tevékenységüket az érintett vállalatok.

A DT egy korábbi közleménye szerint, amennyiben a versenyhivatal nem járul hozzá az 5,5 milliárd eurós kábelüzlethez, úgy a társaság új vevőt keres az üzletágra.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: