Az UPC 113 millió euró kamattal marad adós

Vágólapra másolva!
Európa második legnagyobb kábeltévé-szolgáltatója a United Pan-Europe Communications (UPC) pénteken nyilvánosságra hozta a mintegy 7,5 milliárd eurót kitevő adósságának megszűntetését célzó terveit . A társaság új részvények kibocsátásával próbál csökkenteni adósságán. Az UPC közölte, hogy nem tud eleget tenni pénteken esedékes több mint 110 millió eurónyi kamatfizetési kötelezettségének.  
Vágólapra másolva!

Az internet-, televízió-, és telefon-szolgáltatást 18 országban nyújtó UPC 6 milliárd eurónyi adósságát tulajdonjoggá konvertálja új részvények kibocsátásával, 1,5 milliárd euró értékű kötvényért pedig szintén új kibocsátású törzsrészvényt kínál - írja a CNNmoney.

A veszteséges vállalat - a rivális NTL-hez hasonlóan - több milliárd dolláros adósságot halmozott fel, amelyet a különböző akvizíciók, és a gyorsabb szolgáltatást lehetővé tevő kábelrendszer kiépítésének költségei generáltak. Az internet-, és kábeltévé-szolgáltatások iránti mérséklődő kereslet és a csökkenő forgalom miatt a vállalat képtelen adósságainak törlesztésére. Az UPC bejelentette, hogy ezért nem tud eleget tenni pénteken esedékes 113 millió euró összegű kamatfizetési kötelezettségének.

Az UPC legnagyobb - 53 százalékos - tulajdonosa, a Liberty Media 72 százalékos tulajdonában lévő UnitedGlobalCom már elvben megállapodott 2,6 milliárd eurónyi adósság és 300 millió eurónyi kötvény átalakításáról új UPC-részvényekké.

Az UPC részvényeinek árfolyama a pénteki nyitást követően 5,3 százalékkal 0,37 euróra esett. A cég papírjaival 2000 márciusában még 80 euró körüli áron kereskedtek, de az elmúlt év során közel 98 százalékot veszítettek értékükből, és árfolyamuk 0,39 euróra süllyedt.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

UPC