Többen pályáznak a Kirch-csoport részeire

2002.03.29. 8:30

Szinte óráról-órára újabb hírek jelennek meg az eladósodott, Leo Kirch nevével fémjelzett médiabirodaloim jövőbeli sorsáról. A legfrisebb értesülések szerint a Hypo-Vereinsbank és az Axel Springer többségi tualjdonosa is érdekelt a Kirch-csoport Axel-Springer kiadóvállalatban lévő negyven százalékos részesedésének megszerzésében.

Németország második legnagyobb bankja, a Hypo-Vereinsbank több mint 1 milliárd euróért megvásárolná az eladósorba került Kirch médiacsoport Axel-Springer kiadóban lévő negyven százalékos részesedését - értesült a dpa német hírügynökség.

A két társaság nem kívánta kommentálni a dpa által közölt híreket, a Kirch csoport szóvivője azonban elmondta: a tárgyalások menetéről nem kívánnak nyilatkozni, a végső megállapodásról pedig hivatalos közleményt adnak majd ki.

A Handelsblatt német gazdasági lap értesülései szerint az Axel Springer többségi tulajdonosa, az ötven százalék plusz egy részvénnyel rendelkező Friede Springer - az egykori Springer-vezér özvegye - is érdekelt a Kirch-csoport Springer-részének megvásárlásában, legalábbis 10 százalék erejéig.

Banki források szerint a Springer-rész eladása csupán a kezdete lehet egy átfogó, az egész Kirch-birodalmat érintő átalakításnak.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Kirch-csoport

Axel-Springer

Korábban:

A hitelező bankok menthetik meg a Kirch-birodalmat
(2002. február 11.)

Végveszélybe került a Kirch Gruppe
(2002. február 8.)