Új ingatlanbefektetési alapkezelő indult

Vágólapra másolva!
Capital-Trust Befektetési Alapkezelő Rt. néven új ingatlanbefektetési alapkezelő jött létre 20 millió forintos alaptőkével. Az rt., kihasználva a január 1-jén hatályba lépett új tőkepiaci törvényt, ingatlanfejlesztő alapot kíván működtetni a jövőben.
Vágólapra másolva!

Gáspár Tamás, az rt. felügyelőbizottságának tagja elmondta, hogy ennél az alapnál a tőke legfeljebb 30 százaléka fektethető be egy ingatlanba, szemben a korábban engedélyezett értéknél, amely 20 százalékos befektetést tett lehetővé.

Az rt. zártkörű alapot kíván létrehozni, amelynek a nettó eszközértéke 1 és 5 milliárd forint közötti lesz, de amennyiben a jegyzési időszak alatt a jegyzés összértéke nem éri el az egymilliárd forintot, akkor nem hozzák létre az új alapot.

A társaság elsősorban Budapesten és az agglomerációban, zöldmezős ingatlan-beruházásokba kíván fektetni, továbbá tervezi még logisztikai központ építését, valamint lakóingatlanok, telkek vásárlását is. A jövőben várható hozammal kapcsolatban Gáspár Tamás nem nyilatkozott arra hivatkozva, hogy hozamígéretet - a törvényi előírások miatt - nem tehet.

Az rt.-ben 30-30 százalékos tulajdonos a Masped Első Magyar Szállítmányozási Rt. és a Masped Capital Rt. A cég 20 százaléka a Magyar Ingatlanfinanszírozási Rt. kezében van, 10-10 százalékát pedig az Angyalföldi Lakásépítő Rt. és a Transteam tulajdonát képezi.

(MTI)