Egyre többen fizetnek Visa-kártyával

Vágólapra másolva!
A Magyarországra érkező Visa-kártya tulajdonosok tavaly 65 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak, míg a külföldre utazó magyarok összesen 26 milliárd forintnak megfelelő valutát emeltek le kártyáikról. A magyar utazók és a hazánkba utazó külföldiek ügyleteinek átlagos értéke egyaránt 100 dollár körül van.
Vágólapra másolva!

Magyarországra látogató külföldi Visa-kártya tulajdonosok 2001-ben 65 milliárd forintos (235 millió dolláros) rekord forgalmat bonyolítottak - közölte újságírókkal Radu P. Obreja, a Visa International közép-kelet-európai, közel-keleti és észak-afrikai országokat tömörítő régiójának elnöke. Tájékoztatása szerint a 2001-es forgalom 14 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Ezzel párhuzamosan a külföldre utazó magyar Visa-kártya tulajdonosok 26 milliárd forintnak megfelelő valutát költöttek Visa-kártyájukkal. A magyar kártyabirtokosok nemzetközi szinten mért forgalma rohamosan növekedett az elmúlt években. Míg a külföldre látogató, vagy üzleti útra utazó magyarok 1999-ben 81 millió dolláros forgalmat teljesítettek, addig 2000-ben ez az összeg már 87 millió dollár volt, 2001-ben pedig 95 millió dollárt tett ki.

A kisebb értékű ügyleteket is kártyával fizetik a külföldiek

A magyarok által külföldön teljesített ügyletek átlagos értéke 100,5 dollárnak felelt meg, ami némileg magasabb, mint a külföldi Visa-kártya tulajdonosok Magyarországon elért hasonló adata. A külföldiek ugyanis átlagosan 100 dollárt, 27 600 forintot teljesítettek a magyarországi ügyletek során. Ez némi csökkenést jelent a külföldieket tekintve, ami valószínűleg annak tudható be, hogy korábban csupán a nagy értékű vásárlások alkalmával használták Magyarországon Visa-bankkártyájukat az ide látogató külföldi állampolgárok, napjainkban pedig ez a használat beépült a mindennapi fizetési gyakorlatba.

(MTI)