Magyar Külkereskedelmi Bank

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az MKB állami kamattámogatás mellett nyújtható forrásoldali hitelt évi 2,75 százalékos, csak állami kiegészítő kamat esetén 3,8 százalékos kamattal nyújtja.

Forrásoldali hitel:

Ennél a hitelkonstrukciónál a hiteligénylési díj összege ötezer forint, továbbá a hitelt igénylőnek hitelfedezeti bírálat címén 30 ezer forintot kell a banknak utalnia. A folyósítási jutalék összege az igényelt hitel 0,8 százaléka.

A kezelési költség összege 1,5 százalék. A hitel futamideje 7 és 35 év között mozog - bár ebből csak az első húsz évben vehető igénybe az állami kamattámogatás. Az igénybevehető hitel összege legalább egymillió, legfeljebb 30 millió forint lehet - vagy a fedezetül szolgáló ingatlan becsült értékének maximum 60 százaléka.

A dupla ("csak" állami kamattámogatású) hitel:

Ez a hitelkontrukció annyiban különbözik a forrásoldali hiteltől, hogy (azon kívül, hogy a kamat, az igényelt összeg 2,75 százaléka helyett 3,8 százalék) a hitelintézet szerződéskötési díj néven befizetteti az összeg 0,8 százalékát az ügyfelekkel. A kezelési költség is nagyobb: 1,75 százalék. Az igényelhető hitel nagyságában ennél a konstrukciónál már óvatosabb a bank, hiszen 30 helyett csak 10 millió forintot lehet felvenni - vagy a fedezetül szolgáló ingatlan becsült értékének maximum 60 százalékát.

A hitelekre házaspárok, vagy gyermekét nevelő szülők jogosultak egy alkalommal.

(Üzleti Negyed)