Wal-Mart: 2001-ben világelső

Vágólapra másolva!
Az amerikai kiskereskedelem zászlóshajója, a Wal-Mart 2001-es forgalma alapján a világ legnagyobb forgalmú cégévé lépett elő. A társaságnak a gazdasági visszaesés ellenére sikerült növekednie, igaz ebben segítségére volt legnagyobb konkurensének, a K-martnak a csődje is.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban diszkont szupermarketláncot üzemeltető Wal-Mart a világ legnagyobb társasága 2001-ben, legalábbis éves forgalma alapján. Sam Walton negyven évvel ezelőtt nyitotta meg legelső diszkontboltját egy arkansas-i faluban, idén pedig sikerült túlszárnyalnia az eddigi Fortune-listavezető Exxon-Mobil olajtársaságot.

A cég 13 százalékos növekedést produkálva 217,8 milliárd dolláros forgalmat ért el a január végéig tartó üzleti évben, s így 5 milliárd dollárral előzte meg a már említett olajcéget. A cég nyeresége ugyanebben az időszakban 6 százalékkal 6,7 milliárd dollárra nőtt.

A társaság eddigi szárnyalása akár tovább is folytatódhat, hiszen a K-mart - a legnagyobb konkurens - januárban kért csődvédelmet, melyet a talpon maradó Wal-Mart egy héttel később 17 új központ megnyitásával spékelt meg.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: