Visszaminősíthetik a Deutsche Telekomot

Vágólapra másolva!
Visszaminősítést valószínűsítő negatív figyelőlistára helyezte a Deutsche Telekom (DT) német távközlési szolgáltató A3-as hosszú távú adósi minősítését hétfőn a Moody`s Investors Service nemzetközi hitelminősítő.
Vágólapra másolva!

A Moody`s londoni közleménye szerint a vizsgálat oka a DT részvényeinek árfolyam-eróziója, és a T-Mobile mobiltelefon-üzletág elsődleges nyilvános kibocsátásának ebből eredő bizonytalansága. A T-Mobile tőzsdére vitelét az utóbbi egy évben háromszor halasztották el. A DT legutóbb múlt pénteken közölte, hogy az idén valószínűleg már nem viszik tőzsdére a T-Mobile-t a rossz piaci körülmények miatt.

A Deutsche Telekom az elsődleges nyilvános kibocsátásból 10 milliárd eurót remélt, és ebből tervezte fedezni adósságcsökkentő programjának zömét. A DT a 65 milliárd eurós adósságot az év végéig 50 milliárd euróra akarja csökkenteni.

A Moody`s hétfői közleménye szerint a DT jelenlegi, elsőrendű adósi besorolásának egyik eleme éppen az adósságcsökkentési terv végrehajtásához fűződő várakozás. A hitelminősítő szerint az esetleges leértékelés nem lesz nagyobb mértékű egy fokozatnál. Ez azonban a jelenlegi elsőrendű A kategóriáról a közepes befektetői Baa sáv felső végére, Baa1-re vinné le a DT hosszú távú adósi osztályzatát.

A Moody`s közölte, hogy hat-nyolc héten belül befejezi a besorolás felülvizsgálatát. A Deutsche Telekom részvénye hétfő este 0,99 százalékos erősödéssel 15,34 euró volt a frankfurti értéktőzsdén.

(MTI)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

Korábban: