Medgyessy szerint pótköltségvetés kell

Vágólapra másolva!
Medgyessy Péter szerint, ha szocialista vezetésű kormány kerül hatalomra, pótköltségvetést terjesztene be erre az évre, mivel a jelenlegi kormány 2001-2002-es kétéves költségvetésének fő számai irreálisnak bizonyultak.
Vágólapra másolva!

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje a Reuters brit hírügynökségnek kedden azt mondta: sem a gazdasági növekedés, sem az infláció nem annyi, amennyivel számoltak. Ennek eredményeképp a költségvetési bevételek, és a kiadások sem közelítik meg a parlament által elfogadottakat.

A politikus azt mondta, hogy mintegy 100 milliárd forintot kell elkülöníteni a költségvetésben a választások után a gondokkal küszködő egészségügy részére. Hozzátette azonban, hogy nem kíván belemenni a költségvetési változtatások részleteibe, mielőtt látja, hogy "a kormány mit hagy hátra" - írta a Reuters.

Medgyessy Péter szerint a forint folyamatosan erősödik, és a jelenlegi kormány nem hajt végre megfelelő intervenciót. A miniszterelnök-jelölt elmondta: még nem látott olyan kormányt, amely "segíti, ösztönzi vagy örömmel fogadja a valuta erősödését, amikor recesszió van a világban". Medgyessy szerint recesszió idején a kormány érdekei ennek éppen az ellenkezőjét diktálják. Vannak állami eszközök a túlzott felértékelődés elleni beavatkozásra, akár a jegybank által, akár más módón - tette hozzá. A miniszterelnök-jelölt nem részletezte a forint jelenlegi árfolyamrendszerével kapcsolatos szocialista párti terveket - írta a Reuters.

(MTI)

Ajánlat:

Voks 2002
(Az [origo] rovata)

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből