Az Imperial Tobacco-é a német Reemtsma

Vágólapra másolva!
A brit Imperial Tobacco Plc, Európa ötödik legnagyobb dohánygyára csütörtökön bejelentette, hogy 5,22 milliárd euróért megvásárolja a német Tschibo csoporttól a Reemtsma dohánygyár 90 százalékos tulajdonrészét - írja a Bloomberg hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Lambert & Butler, valamint az Embassy cigarettamárkákat is gyártó Imperial termékei a vásárlás révén olyan márkanevekkel bővülnek, mint a West, vagy a Davidoff. Az adásvétellel továbbá a brit vállalathoz kerül a Reemtsma néhány kelet-európai gyára is. A Reemtsma felvásárlásával egyébként az Imperial a világ negyedik legnagyobb dohánygyárává növi ki magát.

Az Imperial 208,3 millió új részvény kibocsátásával, - részvényenkénti 480 penny-s áron - valamint bankkölcsönök felvételével finanszírozza a tranzakciót - áll a társaság közleményében. A brit cég opcióval rendelkezik a maradék 10 százalékos rész megvásárlására is.

Az Imperial Tobacco részvényeinek árfolyama 6,1 százalékos - 56 penny-s - emelkedést követően 967 penny-n állt kora délelőtt a londoni értéktőzsdén.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Imperial Tobacco

Reemtsma

Korábban:

Brit kézbe kerülhet a Reemtsma
(2002. március 5.)

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből