Az S and C bérbe venné az általa eladásra szánt Corvin áruház egy részét

Vágólapra másolva!
Az S and C Áruházlánc Rt. bérbe venné az új tulajdonostól a Corvin áruház kereskedelmi részlegét, amennyiben az tervez ilyet kialakítani - mondta Vadász Gusztáv, a társaság vezérigazgató-helyettese.
Vágólapra másolva!

Vadász Gusztáv szavai szerint a Corvin áruház értékesítését már régóta tervezik, az ingatlan eladásával a PriceWaterhouse Coopers Ingatlantanácsadó Kft.-t bízták meg. Sikeres értékesítés után, mintegy 4-5 ezer négyzetméter kereskedelmi terület visszabérlését tervezik, ha erre lehetőség nyílik.

Az ingatlantanácsadó tájékoztatása szerint a S and C Áruházlánc Rt. összesen három áruházat értékesít: a Corvint, az Otthont, és a csepeli Centrum áruházat, valamint a törökbálinti Depoban lévő tulajdonrészt. A Pricewaterhouse Coopers egy csomagban vagy külön is hajlandó eladni a négy épületet. A portfolió szerint az épületet "kiemelkedően jó megközelíthetősége az általános kereskedelmi tevékenységen túl exkluzív kereskedelmi, szállodai, irodaházi funkciók számára egyaránt alkalmassá teszi", azaz ha van rá érdeklődő, akár szálloda is lehet még a Corvinból.

A közvetítő közlése szerint a Corvin áruház irányára 3,8 milliárd, az Otthoné és a csepelié 800-800 millió, míg a törökbálinti Depo tujadonrésze 1,1 milliárd forint, így összesen 6,5 milliárd forintot kérnek a négy ingatlanért.

Az S and C Áruházlánc Rt. 1999. január 1-én a Centrum Áruházak Rt. és a Skála Áruházi Kft. fúziójából létrejött kereskedelmi hálózat, részvényeinek többségi tulajdonosa a Skála-Coop Rt. Az S and C lánc hagyományos áruházi profillal működik, csaknem 2.300 fő dolgozójával, évente mintegy 12 millió vásárlót szolgál ki és majdnem 40 millió látogatót fogad.

(MTI)

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből