Biztosítót alapítana a posta a közalkalmazottaknak

Vágólapra másolva!
A Magyar Posta a közszolgálati életpályamodellhez kötődő biztosítótársaság alapítását tervezi - értesült a Világgazdaság biztosítói piaci szakértőktől. A leendő biztosító szerte az ország postafiókjaiban kínálna - feltehetően élet-, betegség- és baleseti elemeket tartalmazó - lakossági biztosítási csomagokat a több százezer főnyi hazai közalkalmazottnak.
Vágólapra másolva!

A tevékenység elindítását - amely a diákhitelhez hasonlóan kizárólag egy társadalmi célcsoportra összpontosít - a kormánynak még határozatban kell kezdeményeznie. A postahivatalok megléte miatt az állami cégnek nem kell saját üzletkötői és kárrendezési hálózatot kiépíteni. A Világgazdaság információi szerint a postai biztosító vezetőjeként Asztalos László volt biztosítás-felügyeleti elnök neve került szóba. A szakember kérdésünkre cáfolta, hogy megkeresték volna.

Ezzel párhuzamosan az OTP-csoport új tagjai, az OTP-Garancia Biztosító és a Simicska Lajos vezette OTP Lakás-takarékpénztár is hamarosan megjelenhet módozataival a postafiókokban. Az erről szóló megállapodást e héten írják alá a felek.

(MTI)

Ajánlat:

Magyar Posta