A Moody`s leminősítette a Deutsche Telekomot

Vágólapra másolva!
A Moody`s hitelminősítő intézet A3-ról Baa1-re minősítette le Európa legnagyobb távközlési vállalatát, a Deutsche Telekom AG (DT) hitelkockázati besorolását. Nem meglepő reakció ez a Moody`stól, miután a DT bejelentette, hogy csak 2003-ra tervezi 62,1 milliárdról 50 milliárd euróra csökkenteni adósságterhét - adta hírül a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A Moody`s nem tartja valószínűnek, hogy a DT idén még képes lesz számottevően csökkenteni adósságállományán. Ennek oka az, hogy a német versenyhivatal nem engedélyezte a társaságnak, hogy 5,5 milliárd euróért eladja az amerikai Liberty Media Corp.-nak kábeltévé-hálózatait.

További rossz hír, hogy a kedvezőtlen tőzsdei helyzetre való tekintettel tolódik a T-mobile International AG leányvállalat tőzsdei bevezetése (ettől a DT legalább 10 milliárd eurót remél). Ráadásul a DT - egy korábbi szerződés következtében - kénytelen megvenni a DaimlerChrysler AG-től a Debis Systemhaus szoftverfejlesztő cég 49,9 százalékát 4,6 milliárd euróért.

Szakértői vélemények szerint a Standard & Poor`s ugyancsak visszaminősítésről dönt majd - ez további 100 millió euróval növelheti a DT éves kamatterhét.

(Az [origo]-t és az Üzleti Negyedet kiadó Axelero Rt. a MATÁV-csoport tagja - a szerk.)

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deutsche Telekom

Korábban:

Érik a Deutsche Telekom leértékelése
(2002. március 19.)

Öt éve először veszteséges a Deutsche Telekom
(2002. március 5.)

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből