Deutsche Börse: növekvő bevétel, csökkenő nyereség

Vágólapra másolva!
Tavaly 17 százaléklos árbevétel-növekedés mellett 10 százalékkal csökkent a frankfurti tőzsdét működtető Deutsche Börse AG nyeresége. A vállalat idén 10-15 százalékos bevétel-növekedésre számít. A Deutsche Börse azt is közölte, hogy nem kíván újabb vételi ajánlatot tenni a londoni értéktőzsdére.
Vágólapra másolva!

A kedden közzétett végleges eredménybeszámoló szerint a Deutsche Börse tavalyi nettó profitja 203 millió euró volt az egy évvel korábbi 220,5 millió euró után. A tőzsde bevétele 17 százalékkal, 760,3 millió euróra emelkedett.

Az azonnali részvénypiaci szekció (Xetra) bevétele a részvénykereskedelem visszaesése miatt tavaly 243,6 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 289,9 millió euróról. A származékos termékek forgalmát bonyolító, a Deutsche Börse által 50 százalékban birtokolt Eurex piacon azonban 160,4 millió euróról 268,8 millió euróra nőtt a bevétel.

A Deutsche Börse részvénye kedd délben 2,76 százalékos erősödés után 48,45 euró volt a frankfurti tőzsdén. A papír legmagasabb árfolyama az elmúlt egy évben 51,51 euró, legalacsonyabb értéke pedig 30,00 euró volt.

Kedden a tőzsde azt is közölte, hogy „áprilisi tréfa” az a brit lapértesülés, amely szerint a Deutsche Börse újabb fúziós ajánlatot fontolgat a londoni értéktőzsdére (LSE).

(MTI)