Idő kérdése a Kirch fizetésképtelensége

Vágólapra másolva!
Bármelyik pillanatban fizetésképtelenséget jelenthet be a német Kirch médiacsoport, mert egyelőre nem született megállapodás a 6,5 milliárd eurós adóssággal küszködő cég és hitelezői között. A válság politikai felhangtól sem mentes: néhány lehetséges megoldás ugyanis lehetővé tenné Berlusconi olasz kormányfő médiabirodalmának behatolását a legnagyobb európai médiapiacra.
Vágólapra másolva!

A Reuters forrásai szerint már aligha hoznak fordulatot a Münchenben folyó tárgyalások a vállalat alaptevékenységét végző tévéüzletág, a KirchMedia kisebbségi részvényeseivel, köztük a Rupert Murdoch nevével fémjelzett News Corp.-pal és az olasz kormányfő, Silvio Berlusconi családi érdekeltségében működő Mediasettel.

A tárgyalásról beszámoló források szerint most már csak az nem ismert, hogy a Leo Kirch médiamágnás által öt évtized alatt felépített cégcsoport mikor jelenti be a fizetésképtelenséget. A Kirch csoport rendelkezik többek között a Forma 1, a labdarúgó világbajnokság és a német bajnokság közvetítési jogaival, valamint ellenőrzi a legnagyobb német kereskedelmi tévécsoportot, a ProSiebenSat.1-et.