A Kirch-csőd nem veszélyezteti a foci vb közvetítését

Vágólapra másolva!
A dél-koreai rendezők továbbra is bizakodnak, hogy a német Kirch Media csődje nem befolyásolja a labdarúgó világbajnokság közvetítését. Ugyanakkor a közszolgálati ARD tévé elnöke, Fritz Pleitgen úgy nyilatkozott, hogy az állami csatorna esetleg visszaszerezhetné a Bundesliga-meccsek közvetítési jogát, de hozzátette, hogy ők annyit nem tudnak fizetni, mint a Kirch-csoport.
Vágólapra másolva!

A 6,5 milliárd eurós adósságot felhalmozó Kirch Media rendelkezik az idei és a 2006-os németországi futball világbajnokság közvetítési jogával, de a médiabirodalom hétfőn csődöt jelentett. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA figyelemmel kíséri az eseményeket és máris intézkedéseket hozott a május 31.-június 30. közötti vb televíziós közvetítéseinek zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.

Ugyanebben a témában egy nappal korábban már megnyugtató bejelentés hangzott el, mely szerint nem fenyegeti veszély a május 31-én kezdődő koreai-japán közös rendezésű labdarúgó-vb közvetítéseit az a tény, hogy a jogokkal rendelkező Kirch médiacsoport csődöt jelentetett. A feladatokat a cég svájci székhelyű leányvállalata, a Kirch Sport veszi át.

A svájci cég pénzügyileg kiegyensúlyozott, független és képes arra, hogy a müncheni anyavállalat csődjét követően betöltse a keletkező űrt - pontosít a FIFA.

A Kirch egyébként január 15-ig már kifizette a megállapodásban szereplő 1,2 milliárd svájci frankot. Azt a 100 milliót pedig, ami a vb-döntő után 20 nappal esedékes, bankgaranciákkal fedte le.

(MTI)