A vártnál kisebb a Swiss Re vesztesége

Vágólapra másolva!
A Swiss Re viszontbiztosító a tavalyi nagy károk - elsősorban a szeptemberi terrorakciók - okozta veszteséges év után az idén ismét nagy nyereséget vár. A társaság 165 millió svájci frankos veszteséget szenvedett el, ami kisebb a vártnál. A veszteség ellenére a társaság optimista, mivel ősz óta folyamatosan növekszik a nem életbiztosítást kötő ügyfelek száma.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok ellen szeptember 11-én végrehajtott terrortámadások miatt a tavalyi évet 165 millió svájci frank veszteséggel zárta a Swiss Re, amelyre több mint 130 éve nem volt példa. A hiány kisebb, mint a februárban becsült 200 millió frankos veszteség. A 2000-es évet a Swiss Re még 2,96 milliárd frank tiszta nyereséggel zárta.

A csoport szerdai beszámolója szerint ősz óta növekszik a nem életbiztosítási piac, és az ügyfelek az igen megbízható, nagy tőkeerejű, minőségi szolgáltatókat keresik, ami használ a Swiss Re üzletének. A társaság nettó biztosítási-díj bevételele egyébként tavaly 14 százalékkal 25,2 milliárd svájci frankra nőtt az előző évi 22,08 milliárdról.

A Swiss Re közölte, hogy a terrorakciók adózás előtti hatása 2,95 milliárd frank. A társaság becslése szerint a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyainak lerombolása mintegy 50 milliárd dolláros kárt okozott a világ biztosítóinak.

A Swiss Re befektetéseinek nettó nyeresége 2,66 milliárd frankra csökkent tavaly az egy évvel korábbi 4,27 milliárd frankról. A viszontbiztosító részvényeinek árfolyama szerda reggel 0,6 százalékkal csökkent és 159,50 frankon állt a zürichi értéktőzsdén.

(MTI)

Ajánlat:

Swiss Re