Thomson: 2,5 milliárd eurós bevétel

Vágólapra másolva!
Az iparág egyik barométerének számító francia fogyasztói elektronikai csoport, a Thomson Multimedia az első negyedévben 2,51 milliárd eurós bevételt ért el, 14 százalékkal többet a tavalyi első negyedévi 2,2 milliárd eurónál.
Vágólapra másolva!

A többlet nem csak belső fejlődés eredménye. Az első negyedévben állították be a csoport mérlegébe először a tavaly megvásárolt Technicolort és - egy hónap erejéig - az idén év elején megszerzett, ugyancsak amerikai Grass Valley vállalatot. Az új szerzemények nélkül a bevétel 12 százalékkal nőtt volna.

A digitális média részleg bevétele, hála az új szerzeményeknek, 554 millió euróra nőtt a tavalyi első negyedévi 148 millióról. A fogyasztói termékekből ellenben 12 százalékkal csökkent a bevétel, 1,38 milliárd euróra a tavalyi első negyedévi 1,58 milliárdról. A szabadalmi és a licenszbevétel 19 százalékkal 76 millió euróra fogyatkozott 95 millióról.

A hétfőn kiadott részleges beszámolóval együtt közölt vállalati előrejelzés szerint az idén a Thomson Multimeda a bevétel növekedésénél gyorsabb ütemű működésiprofit-növekedésre számít egész évben. Az előző negyedévi előrejelzés még azonos ütemet jósolt. Az első félévre azonban még a tavalyi első félévivel azonos működési eredményt jósolt önmagának - az első negyedévi, vártnál jobb eredmények ellenére -, a széles sávú termékek bizonytalan kilátása miatt. Hozzátették, hogy további vállalatfelvásárlásokat terveznek a digitális média üzletágban.

Az egészében jó jelentés ellenére a vállalat esett a tőzsdén hétfőn, mert a befektetők a szabadalmi és licenszbevételek aggasztó csökkenésére figyeltek elsősorban. A Thomson Multimedia SA hétfő délre 31,80 euróra olcsóbbodott a párizsi értéktőzsdén, több mint egy százalékkal a pénteki záróárához képest. A részvény idén eddig 8 százalékot vesztett, miután a francia kormány eladott némi további részesedést a korábbi állami elektronikai vállalatból.

(MTI)

Ajánlat:

Thomson

Korábban: