Nem jut hitelhez Argentína

Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Valutaalap továbbra is szigorú takarékossági és adóprogram bevezetéséhez köti Argentína segélyezését. A szervezet küldöttsége argentínai vizsgálódásai végén közölte: a valutaalap nem nyújt hitelt a súlyos adósságválsággal küzdő országnak, amíg Buenos Aires nem fogadja el a piaci liberalizációhoz szükséges reformokat.
Vágólapra másolva!

Jorge Remes Lenicov argentin gazdasági miniszter ígéretet tett, hogy további erőfeszítéseket tesznek az IMF igényeinek teljesítése érdekében. Argentína több mint 20 milliárd dolláros tőkeinjekcióra számít a nemzetközi szervezettől.

Az első negyedévben hivatalos adatok szerint az infláció 10 százalékos volt, a fogyasztóvédelmi szövetségek szerint viszont az átlagos háztartás fogyasztói kosarába kerülő cikkek ára 60 százalékkal nőtt, míg a jövedelmek a korábbi szinten maradtak.

Argentínában január óta 100 ezer üzletet zártak be, és 1,4 millió betétes, akik dollárjukat bankszámlán tartották, valutájukért már csak mintegy 65 százalékkal kevesebb pesot kapnak, mint a valutatábla megszűntetése előtt.

(MTI)

Ajánlat:

IMF

Korábban:

Hitelhez jutott Argentína
(2002. március 29.)