Nyereségéből terjeszkedik az Apple

2002.04.18. 11:45

A személyi számítógépei iránti erős kereslet ellenére szerény nyereséget jelentett a mostani üzleti éve második negyedéről az amerikai Apple Computer Inc. számítógépgyártó. A kaliforniai vállalat tiszta nyeresége 40 millió dollár (egy részvényre 11 cent), az egy évvel korábbi 43 millió dollár (egy részvényre 12 cent) helyett. Elemzők korábban részvényenként 10 cent profitot valószínűsítettek.

A cég forgalma 4 százalékkal 1,4 milliárd dollárra nőtt. Az idei első negyedévben az Apple 813 ezer Macintosh személyi számítógépet szállított ki. Nagy eredmény, hogy az új IMac lapos képernyővel készült modell sikere minden várakozást felülmúlt.

Az Apple bejelentése szerint az év végégig további húsz üzletet akar nyitni - mondta Fred Anderson, a cég pénzügyi vezetője. Az Apple az üzleti év harmadik negyedében 1,6 milliárd dolláros árbevételt vár, és a második negyedévivel megegyező egy részvényre jutó profitra számít.

Az Apple részvényei 25,83 dollárra estek vissza az adatok közzétételére a tőzsdezárás utáni kereskedésben. A Nasdaqon a szerdai záráskor 26,11 dolláron jegyezték az Apple részvényeit.

(MTI)

Ajánlat:

Apple

Korábban:

Nyereséges az Apple
(2002. január 17.)