Visszaesett a Reuters forgalma

Vágólapra másolva!
6 százalékkal csökkent a Reuters első negyedévi bevétele a tavalyihoz képest. A 912 millió fontos bevétel az elemzői várakozások alsó határát súrolta.
Vágólapra másolva!

A Reuters hír - és pénzügyi szolgáltató csoport a világszerte gyenge pénz - és tőkepiacoknak tulajdonítja bevételének jelentős csökkenését. A szolgáltató továbbra is csökkenő bevételt vár kulcsterületén.

A világszerte gyenge tőzsdéket különösen az Instinet szenvedi meg. Az Instinet 83 százalékban a Reutersé, és forgalma 42 százalékkal csökkent a tavalyi első negyedévhez képest. A New York-i Nasdaqon a napi átlagos forgalom az előző évhez képest 300 millióval 1,8 milliárd tranzakcióra esett vissza. Az Instinet lépéseket jelentett be a Nasdaqon folyó kereskedelem növelésére, amitől a második félévben a forgalom emelkedését várja.

Az Instinet elektronikus értékpapír-kereskedelmi platform nélkül számolva a Reuters konszern forgalma 5 százalékkal, 762 millió fontra nőtt.

A Reuters bevételeinek nagy része nemzetközi pénzügyi intézményektől származik, amelyek az utóbbi két évben jelentős létszámcsökkentésre kényszerültek a piacok gyengülése miatt. Az ilyen változásokat a Reuters késéssel érzékeli, mert ügyfeleivel túlnyomórészt határozott időre szóló szerződéseket köt.

(MTI)

Ajánlat:

Reuters

Korábban: