Bayer: nem lesz idén előrejelzés

Vágólapra másolva!
A német Bayer gyógyszervegyészeti gyár az elemzői előrejelzésekkel összhangban teljesített az első negyedévben. A pénteken kiadott időközi beszámolóban viszont a vállalat vezetői azt írták, hogy a piaci, gazdasági bizonytalanságra tekintettel saját előrejelzést nem tudnak adni egész évre.
Vágólapra másolva!

A Bayer az első negyedévben 493 millió euró működési nyereséget ért el. Ez 46 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi első negyedévben. A visszaesést a gyenge konjunktúrával, a műanyagok továbbra is szűk haszonrésével és az életveszélyesnek minősült koleszterinellenes szer, a Lipobay tavalyi visszavonása okozta forgalomvesztéssel indokolták.

A Bayer adó előtti profitja 683 millió euró volt 722 millió euró helyett. Tiszta nyeresége 523 millió euró volt, 18,3 százalékkal nagyobb a tavalyi első negyedévi 442 millió eurónál. Értékesítése, ugyancsak összehasonlítható alapon, 6,5 százalékkal csökkent, 7 milliárd euróra. A Bayer márciusban még egyértelműen nagyobb működési profitot ígért erre az évre, de hozzátették: csak akkor, ha minden a tervek szerint alakul. Terveiket a hordónként átlagosan 20 dollár körüli olajárra alapozták. Az irányadónak tekintett Brent északi-tengeri könnyűolajfajta hordónkénti ára jelenleg 25 dollár fölött van.

(MTI)

Ajánlat:

Bayer

Korábban:

Öt százalékos gyógyszerár-növekedés
(2001. október 30.)