Csökkent a Varta profitja

Vágólapra másolva!
Csökkent a német Varta szárazelem- és akkumulátorgyár profitja 2001-ben. A hannoveri központú gyár tiszta nyeresége 12 millióról 8 millió euróra csökkent. A vállalat vezetése ezért az előző évi 30 eurócent helyett 20 eurócent osztalék fizetését tervezi 2001-re. A nyereség fennmaradó része befektetési alapba kerül.
Vágólapra másolva!

A Varta forgalma az év első negyedében 9 százalékkal 285 millió euróra emelkedett. Különösen jól ment a készülék-akkumulátorok eladása. Az év elején közölt adatok szerint a Varta forgalma 2001-ben 4 százalékkal 1,16 milliárd euróra emelkedett, mindenekelőtt az autóakkumulátor eladások élénkülésének köszönhetően.

Az autóakkumulátorok eladása a vállalatnak 590 millió euró árbevételt hozott, 13 százalékkal többet az előző évinél. A Varta eladásainak nagyobb részét 2001-ben az autóakkumulátorok eladása adta. A Varta az elmúlt évben 70 millió eurót ruházott be, 35 százalékkal többet, mint 2000-ben. A pénz nagy részét a termelékenység növelésére és költségcsökkentésekre fordította. A Varta a drága, újratölthető mikroelemek piacán világelső. 2000 vége óta a DB Investor a Varta legnagyobb részvényese, jelenleg a részvények 92 százaléka van a birtokában.

(MTI)

Ajánlat:

Varta