SMS-bankot indít az MKB

Vágólapra másolva!
A Magyar Külkereskedelmi Bank (MKB) 20 százalékos osztalékot fizet részvényeseinek a 2001-es év rekorderedményéből - döntött tegnap a közgyűlés. Az MKB idei terveiben a piaci körülmények rosszabbodása miatt a tavalyi 15 milliárd forintos profitnál csak félmilliárddal számít nagyobbra.
Vágólapra másolva!

Készen állunk pénzintézetek megvásárlására is, ha ezáltal gyorsabban növekedhetünk - mondta a Magyar Hírlap érdeklődésére a közgyűlés után Erdei Tamás, az MKB elnök-vezérigazgatója. Nevet ugyan nem mondott, de ismert, hogy az MKB korábban pályázott a Földhitel- és Jelzálogbankra, illetve a Konzumbankra.

Az MKB idén az ügyfélkör dinamikus növelésére és a termékek versenyképes árazására készül. Új szolgáltatás lesz a napokon belül induló sms-bank és az év végéig megvalósuló internetes szolgáltatás. Idei növekedési tervük 8 százalékos, amellyel a bankcsoport 911,45 milliárdos mérlegfőösszege megközelíti az ezermilliárdot. A bank 17 százalékos hitelbővülést és a betétek 13-14 százalékos gyarapodását reméli.

A vállalati betéteknél meglévő 10,2 és a vállalati kihelyezéseknél elért 12,5 százalékos, valamint a lakossági hitelek terén 2 százalékra feltornázott piaci részt növelni szeretnék az idén - hangzott el. A kellő tőke rendelkezésre áll, a 2,3 milliárd forintra rúgó, 20 százalékos osztalék kifizetése után is az előírtnál több százalékkal magasabb, 11 százalékos a tőkemegfelelési mutató.

Papp Emília

(Magyar Hírlap)

Ajánlat:

MKB

Korábban:

Átszervezés után nyereség az MKB-nál
(2001. november 21.)

MKB: 34 százalékos profitnövekedés
(2001. február 28.)