A Deloitte is bevásárolt Andersen-cégekből

2002.05.23. 9:42

Az elmúlt néhány hétben a Deloitte&Touche nemzetközi könyvvizsgáló cég aktív tárgyalásokat folytatott az Enron-botrány miatt ellehetetlenülő, a világ különböző pontjain található Andersen egységekkel. A tárgyalások eredményeképpen a társaság számos országban megegyezett a helyi Andersen képviselettel a partnerek és az ott dolgozó szakemberek átvételéről - áll a társaság Üzleti Negyedhez eljuttatott közleményében.

Eddig Európa 7 országában - Spanyolországban, Belgiumban, Hollandiában, Dániában, Nagy Britanniában, Svédországban, és Olaszországban -, illetve Kanadában, az Egyesült Államokban, Mexikóban, Brazíliában, és Taiwanban írtak már alá megállapodást az Andersen és a Deloitte képviselői.

Simor András, a Deloitte&Touche magyarországi irodájának elnöke elmondta, hogy a Deloitte Touche Tohmatsu hálózatának növekedése óriási lehetőséget jelent a társaság a magyar piacon, hiszen így számos olyan új multinacionális ügyféllel gyarapodik a cég, akik korábban más könyvvizsgáló és tanácsadó cégekkel működtek együtt. E tekintetben az amerikai, a nagy-britanniai és az olaszországi fúzió különösen fontos szerepet játszik a magyar leányvállalat üzletmenetében - mondta Simor András.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Deloitte & Touche

Arthur Andersen 

Korábban:

Feldarabolják az Arthur Andersent 
(2002. április 26.)

Az Andersen az Ernst and Younggal fuzionál a régióban 
(2002. április 24.)