Az MFB egyelőre nem tehet ajánlatot a gázüzletágra

Vágólapra másolva!
A Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) jelenleg nincs felhatalmazása arra, hogy jogilag kötelező ajánlatot tegyen a Mol gázüzletágára - közölte a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) sajtóosztálya a legutóbbi kormányszóvivői tájékoztatón elhangzottakra reagálva. László Csaba, az MSZP pénzügyminiszter-jelöltje hétfőn az [origo] Társalgójában kijelentette: az általa ismert szakértői vélemények szerint ebben a kormányzati ciklusban a Mol gázüzletága már nem államosítható.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor, miniszterelnök a múlt hét keddi kormányülést követően elmondta: Stumpf István, az MFB felett tulajdonosi jogokat gyakorló kancelláriaminiszter tud arról tájékoztatást adni, hogy az MFB-nek van-e felhatalmazása ajánlatot tenni a Mol gázüzletágra. A tárgyalások mostanra jutottak olyan szintre, amikor az összes meghatározó részlet tisztázódott. Az MFB igazgatósága ennek ismeretében fog előterjesztést tenni a MeH-et vezető miniszternek - áll a közleményben.

Az MTI úgy értesült, hogy a fejlesztési bank igazgatósága csütörtökön ül össze. Az ügy nemzetgazdasági kihatása miatt Stumpf István az MFB igazgatósági határozatának ismeretében előterjesztést tesz a kormány felé, s csak a kormány döntése után hozza meg tulajdonosi állásfoglalását - közölte a MeH.

László Csaba, az MSZP pénzügyminiszter-jelöltje hétfőn az [origo] Társalgójában kijelentette: az általa ismert szakértői vélemények szerint ebben a kormányzati ciklusban a Mol gázüzletága már nem államosítható.

(MTI - Üzleti Negyed)

Ajánlat: