Nőtt a lakásvásárlásra felvett hitelek összege

Vágólapra másolva!
A kormány keddi ülésén nem került szóba a Mol gázüzletága - közölte Borókai Gábor kormányszóvivő, ugyanakkor elmondta, hogy az idei év első három hónapjában 5 ezer új lakásra adtak ki használatba-vételi engedélyt, és 9 ezer lakás építése kezdődött meg. Az első negyedévben az új lakásokra felvett hitelek összege 2,2-szeresére, a használt lakásokra felvett hitelek összege pedig 12,6-szorosára nőtt.
Vágólapra másolva!

Az idei év első negyedévében mintegy ötezer új, befejezett lakásra adták ki a használatba-vételi engedélyt; ez közel százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában - közölte Borókai Gábor kormányszóvivő a kabinet keddi ülését követő sajtótájékoztatón.

A sajtótájékoztatón Borókai Gábor beszámolt arról, hogy az első három hónapban több mint kilencezer új lakás építése kezdődhetett el, ami 6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Tájékoztatása szerint az új lakások vásárlását támogató hitelekre kötött szerződések összege 23,8 milliárd forint volt az első negyedévben, ez 2,2 szerese a tavalyi értéknek.

A használt lakások esetében az igénybe vehető hitelek összege a tavalyi 12,6-szorosára növekedett, és 15,1 milliárd forintot tett ki. A kormányszóvivő szerint ez a tendencia várhatóan folytatódik az év hátralevő részében.

Borókai Gábor kérdésre válaszolva közölte: a kormány napirendjén nem szerepelt a Mol gázüzletágának ügye.

(Üzleti Negyed)